İki yaşın altındaki çocuklara, büyüme ve gelişmenin erken yaşlarda olumsuz etkilenmemesi için, hiçbir şekilde diyet önerilmez. Dikkatli bir anamnezle çocuğun mevcut beslenmesi değerlendirilir, varsa besin seçiminde ya da miktarındaki yanlışlar düzeltilir. Zaman içinde, yavaş yavaş, yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığına sahip olması sağlanır.
Güncel çalışmalarla, ilk 6 ay tek başına anne sütü ile beslenmenin, sadece bebekleri değil, okul çocuklarını ve ergenleri de obeziteden biyolojik olarak koruduğu gösterilmiştir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, plazma aminoasit düzeyleri daha düşük, IGF-I ekseni daha az aktif, insülin üretimi daha düşük, leptin düzeyleri yüksek bulunmuştur.
Bebeklere 6. aydan sonraki dönemde uygun çeşitte ve miktarda tamamlayıcı beslenme uygulamaları önerilmektedir. Obeziteden korunabilmek için tamamlayıcı beslenme döneminde fazla proteinden, kan şekerini çabuk yükselten besinlerden, sodyum fazlalığından, doymuş ve trans yağlarlardan kaçınılması ve düzenli beslenme alışkanlığının kazandırılması önerilmektedir.
Anne sütünün yokluğunda, uygun bir hazır mama seçilmesi, susuzluğu gidermek için meyve suyu, süt vb içecekler yerine su tercih edilmesi, süt, yoğurt, meyve suyu gibi besinlere şeker, bisküvi vb ilave edilmemesi, uzun süreli biberon kullanımından kaçınılması, 6-8. aydan itibaren kaşık, bardak benzeri gereçler kullanılması önerilir.